Hogyan válasszunk könyvelőirodát?

A NUEVA könyvelőiroda összeállított egy rövid sorvezetőt, hogy szűkíteni tudja a lehetséges könyvelő irodákat mielőtt vállalkozása könyvelését rábízná valakire. Függetlenül attól, hogy a NUEVA könyvelőirodát bízza meg vállalkozása könyvelésével vagy sem, a lentieket mindenképpen érdemes szem előtt tartania.

 • Megbízási szerződés

  Az első és legfontosabb, hogy mindig legyen szerződés. Megbízási szerződést minden esetben célszerű kötni, amely lefekteti a vállalásokat és kötelezettségeket a két fél között. Nem utolsó sorban csak szerződéses viszony esetén él a könyvelőiroda felelősségbiztosítása.

 • Szakmai felelősségbiztosítás

  Ha nincsen szerződés nincsen felelősségbiztosítás sem, amely arra szolgál, hogy a könyvelő esetleges hibájából felróható büntetéseket (bírság) a biztosító megtéríti, így fontos az elején tisztázni, hogy a kiszemelt könyvelőiroda rendelkezik-e szakmai felelősségbiztosítással.

 • Képviselet

  Egy jó könyvelőiroda egyben adóképviseletet is ellát, így gyorsan és egyszerűen tudják képviselni a céget a NAV-val szemben. A bevallásokat minden esetben saját ügyfélkapujukról adják be, vagyis vállalják a felelősséget a munkájukért.

 • Könyvelési díj

  Tudjuk, hogy az ár egy fontos tényező, de ne ez legyen az elsődleges szempont. Mint a legtöbb esetben itt is igaz, hogy az olcsó húsnak híg a leve. Sokan örülnek, ha az indulásnál kifognak egy „olcsó” könyvelőt, aki egymaga bérszámfejt, könyvel, tanácsot ad, fejleszt, továbbképzi magát, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy hosszú távon ezért extrém árat kell fizetni, de nem a könyvelőnek, hanem bírság, idegeskedés és a feleslegesen befizetett többletadó formájában.

  “Nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó árut vásárolhassak.”

 • Bizalom

  Könyvelőirodát általában hosszú távra választunk, így ezen üzleti kapcsolat egyik tartópillére a bizalom. Jó jel, ha van egy fix iroda, honlap, pozitív internetes vélemények és néhány referencia céggel is tud szolgálni a kiszemelt szolgáltató.

 • Szimpátia

  Ha a fentiek mindegyike rendben, akkor már csak egy dolog maradt. Találkozzunk a kiszemelt könyvelőiroda munkatársaival és döntsön a szimpátia, mert nyilván nagyon nem mindegy, hogy kivel kell együtt dolgoznunk éveken keresztül.

Megnézem a NUEVA könyvelőiroda ajánlatát